Overtøj til børn

Overtøj til børn

Synes du også, det kan være svært at købe det helt rigtige overtøj og regntøj til dit barn? Vi har hos MollyogMy.dk lavet en lille guide, med det du skal være opmærksom på, når du køber vinterjakker, flyverdragten, regnjakke etc. til dit barn.

Overtøjets / regntøjets vandsøjletryk er vigtigt at kigge efter. Vandsøjletrykket er en teknisk definition, der beskriver, hvor mange millimeter vand én kvadratcentimeter af et stof kan modstå. Vandsøjletrykket er altid beskrevet på tøjet, for at man har en indikator af, hvor regntæt det er.

Ved for eksempel børns regntøj er det vigtigt, at det er regntæt og ikke bare vandafvisende. Du skal derfor vælge et sæt regntøj, som har et vandsøjletryk over 5000 mm. Derudover er det vigtigt, at kigge på regntøjets åndbarhed. Gode materiale er ofte en indikator på god åndbarhed.

 

Du kan bruge dette skema til at se hvilket vandsøjletryk, du skal vælge:

  • Vandsøjletryk på 10.000 mm.: Bruges til tøj hvor der er behov for en høj ydeevne. Der er her tale om produkter, der skal holde til ekstreme forhold.

 

  • Vandsøjletryk på 5000 mm.: Har en god ydeevne og bruges til produkter, hvor der er behov for en høj vandtæthed.

 

  • Vandsøjletryk på 3000 mm.: Er produkter med en ok ydeevne.

 

  • Vandsøjletryk på 1000 mm.: Er produkter som kun bruges i en kort periode, og har en lav ydeevne.

 

Hos MollyogMy.dk anbefaler vi, at du vælger et regnsæt med en vandsøjletryk på mindst 5000 mm. Det danske vejr byder på regn hele året rundt og regntøj bruges derfor ofte og i længere perioder. 

Husk de små detaljer ...

Kig efter stropper ved benene, der skal sikre, at buksebenet ikke glider op. Vær opmærksom på, at regnsættet har en hue, som barnet kan trække op. Regntøj der kan lukkes ved halsen, giver en god vindbeskyttelse, således halsen ikke bliver kold. Derudover er det rart, at der er reflekser på regntøjet.

Hvordan vasker jeg regntøjet?

Ofte kan man nøjes med at tørre regntøjet over med en fugtig klud. Når regntøjet skal i vaskemaskinen, er det super vigtigt, at du ikke bruger skyllemiddel. Dette kan sætte sig i de små huller i tøjet, og dermed lukke for åndbarheden. Ligeledes er det vigtigt, ikke at bruge skyllemiddel da det ødelægger regntøjets imprægnering.

Hvordan vasker jeg overtøjet?

Vi anbefaler altid at kigge på vaskeanvisningen i produktet og vaske det herefter. Er det ikke meget beskidt kan man som ved regntøj tørre det over med en fugtig klud.