Gode råd til køb af børnetøj

Overtøj

Synes du også, det kan være svært at købe det helt rigtige overtøj og regntøj til dit barn? Vi har hos MollyogMy.dk lavet en lille guide, med det du skal være opmærksom på, når du køber vinterjakker, flyverdragten, regnjakke etc. til dit barn.

Overtøjets / regntøjets vandsøjletryk er vigtigt at kigge efter. Vandsøjletrykket er en teknisk definition, der beskriver, hvor mange millimeter vand én kvadratcentimeter af et stof kan modstå. Vandsøjletrykket er altid beskrevet på tøjet, for at man har en indikator af, hvor regntæt det er.

Ved for eksempel børns regntøj er det vigtigt, at det er regntæt og ikke bare vandafvisende. Du skal derfor vælge et sæt regntøj, som har et vandsøjletryk over 5000 mm. Derudover er det vigtigt, at kigge på regntøjets åndbarhed. Gode materiale er ofte en indikator på god åndbarhed.

Du kan bruge dette skema til at se hvilket vandsøjletryk, du skal vælge:

  • Vandsøjletryk på 10.000 mm.: Bruges til tøj hvor der er behov for en høj ydeevne. Der er her tale om produkter, der skal holde til ekstreme forhold.

 

  • Vandsøjletryk på 5000 mm.: Har en god ydeevne og bruges til produkter, hvor der er behov for en høj vandtæthed.

 

  • Vandsøjletryk på 3000 mm.: Er produkter med en ok ydeevne.

 

  • Vandsøjletryk på 1000 mm.: Er produkter som kun bruges i en kort periode, og har en lav ydeevne.

 

Hos MollyogMy.dk anbefaler vi, at du vælger et regnsæt med en vandsøjletryk på mindst 5000 mm. Det danske vejr byder på regn hele året rundt og regntøj bruges derfor ofte og i længere perioder. 

Husk de små detaljer ...

Kig efter stropper ved benene, der skal sikre, at buksebenet ikke glider op. Vær opmærksom på, at regnsættet har en hue, som barnet kan trække op. Regntøj der kan lukkes ved halsen, giver en god vindbeskyttelse, således halsen ikke bliver kold. Derudover er det rart, at der er reflekser på regntøjet.

Hvordan vasker jeg regntøjet?

Ofte kan man nøjes med at tørre regntøjet over med en fugtig klud. Når regntøjet skal i vaskemaskinen, er det super vigtigt, at du ikke bruger skyllemiddel. Dette kan sætte sig i de små huller i tøjet, og dermed lukke for åndbarheden. Ligeledes er det vigtigt, ikke at bruge skyllemiddel da det ødelægger regntøjets imprægnering.

Hvordan vasker jeg overtøjet?

Vi anbefaler altid at kigge på vaskeanvisningen i produktet og vaske det herefter. Er det ikke meget beskidt kan man som ved regntøj tørre det over med en fugtig klud.

Uld til børn

Uld til børn bliver mere og mere populært – og med god grund. Uld er genialt, da det regulerer kropstemperaturen. Det varmer behageligt, når det er for koldt, og køler kroppen, når det er for varmt. Derudover har uld en rigtig god isoleringsevne samt en fantastisk evne til at absorbere fugt. Dette betyder, at dit barn er tør og tilpas tempereret igennem dagen. Uld er også super velegnet som nattøj til dit barn. Rigtig mange børn sveder om natten og sparker dynen af. Eftersom uld selv regulerer kulde og varme, kan dette hjælpe dit barn til en mere tør og behagelig nat – og dermed en bedre søvn. 

I og med, at babyer ikke selv kan regulere varme og kulde, er uld særlig velegnet til nyfødte. 

Før i tiden brugte man kun uld i de kolde måneder, men efterhånden er uld at finde, i butikkerne året rundt. Som en lille "tommelfingerregel" har jeg altid brugt uld til Joakim i de måneder, der slutter på "R". Nu er der kommet så mange forskellige slags uld på markedet, og uld kan sagtens være en fast del af barnets garderobe året rundt. 

Hos MollyogMy har vi en masse lækkert uldtøj til dit barn, fra blandt andet Joha og Hust&Claire. Joha laver de lækreste uldprodukter til børn. De bruger både almindelig uld, uld/bomuld, uld/silke samt soft uld. Det betyder, at deres produkter er ideelle til både sommer og vinter. 

 

Hos Mollyogmy har vi lavet en lille guide af de forskellige typer uld:

 

  • Uld – Rent uld har den fantastiske egenskab, at den absorberer fugt. Den holder dermed dit barn tør hele dagen. Derudover regulerer uld kroppens temperatur, så dit barn aldrig er for varmt men heller ikke for koldt.

 

  • Uld/bomuld - Johas uld/bomuld er 100% bomuld på indersiden. Dette er især velegnet til børn med følsom hud, så de kan få fuld glæde af uldens egenskaber. Derudover er der 100% merinould på ydersiden. Merinould kommer fra merinofåret. Uld/bomuld er også perfekt til børn med eksem.

 

  • Uld/Silke er en eksklusiv lækker kvalitet, og med dens unikke kombination, giver den en ekstra let og behagelig følelse mod huden. Produktet er perfekt i sommermånederne, da denne kombination er denne kombination giver lette og tynde produkter, mens uldens fantastiske egenskaberne stadig er bevaret.

 

  • Soft Uld er Johas lækre merionould. Produkterne med soft uld er superbløde og perfekte som det yderste lag. Dette findes for eksempel i de lækre køredragter fra Joha.

Bambus er også blevet meget populært og hr mange af de samme gode egenskaber som ulden plus det er super blødt. Bambus er både temperaturregulerende og svedabsorberende, men er dog ikke lige så tykt i materialet som uld.

 

Hvordan skal jeg vaske uld?

Vi anbefaler altid at kigge på vaskevejledningen i tøjet på dit uldprodukt. Meget uldtøj skal vaskes skånsomt - noget tåler at komme i vaskemaskinen, og andet skal vaskes i hånden. Hvis du vasker tøjet i vaskemaskinen, så husk at vælge et uldprogram.

Når uld vaskes kan det godt trække sig sammen. Det er derfor en super god ide at strække produkterne tilbage i form, mens det er vådt. Derudover anbefaler vi, at der kun benyttes vaskemiddel som er beregnet til uldprodukter. Du finder Johas uldvask lige her(LINK). Hvis du vasker uldtøjet i hånden, skal du sikre dig, at vandet hverken er for varmt eller koldt.  

Husk i øvrigt, at uld ikke behøves vaskes så ofte, men kan "luftes" og dermed kan du springe en vask over. 

Kradser uld?

Vi har alle prøvet at have en strikbluse, som var ulidelig at have på, fordi den kløede. I dag er uldproducenterne blevet så gode til at udvikle uldprodukter, så de ikke kradser. Hvis du eller dit barn har en meget følsom hud, kan i med fordel vælge produkter i uld/bomuld. 

 

UV badetøj til mit barn?

Børn har en utrolig følsom hud, og derfor er det vigtigt, at passe på den. Med UV badetøj beskyttes barnets hud på lang sigt, men vi undgår også solskoldninger her og nu. 

Når vi taler om UV badetøj til børn, er det, det samme som badetøj med solbeskyttelse. Det er designet til at beskytte kroppen mod solens skadelige stråler og undgå skoldning og andre skader. Selvom dit barn har solbeskyttende badetøj på, skal man huske at tage alle de almindelige forholdsregler med solcreme, søge skygge og brug solhat.

Du kan finde mange forskellige slags solbeskyttende badetøj. Du kan finde badebukser, badedragter, bikinier, bluser men også de populære UV-dragter. Når barnet skal være meget ude er det en god ide, at vælge den solbeskyttende dragt. Dragten har længere ærmer der beskytter skulder og en del af overarmen. En solbeskyttende dragt dækker det meste af kroppen. Jo mere badetøjet dækker, jo mindre hud bliver udsat for solens stråler.

Stoffet i UV badetøj er specialdesignet til at bremse solens skadelige stråler og og beskyttelsen i UV badetøjet er svarende til faktor 50, hvorimod almindeligt tøj kun beskytter med faktor 10-15.


Men husk også ...

Smør dit barn ind i solcreme på hele kroppen. Derudover skal du løbende smøre dit barn på de steder, hvor UV-dragten ikke dækker. Husk også en solhat for at beskytte ansigtet, ørene og nakken.

Du skal være opmærksom på, at du bør skifte dit barns UV badetøj efter hver sæson. Når badetøjet har været i klor- og saltvand, og er blevet godt slidt, kan det miste sin solbeskyttende effekt.

Hvordan vasker jeg UV badetøj?

  • Du kan forlænge dit barns badetøj ved at skylle det i vand, når dagen er omme. Dette er en god ide, da klor- og saltvand slider på tøjet.
  • Lad badetøjet tørre i skyggen med vrangen ud.