Sådan skaber du den perfekte basis garderobe

Vi kender det nok alle sammen, at vi år efter år står med en garderobe fyldt med tøj, som vi knap nok har brugt. Vi står og river os lidt i håret for, hvorfor var det nu så vigtigt at købe den sprudlende pink skjorte? Pink har jo aldrig været farven for mig og vi undskylder hurtigt med at det var et impulskøb... Vi står derefter med et klædeskab fyldt med nyt tøj, men vi bruger knap halvdelen og vi tyer alligevel til de gamle basic styles. Dette scenarie, kender vi selv alt for godt til... Derfor har vi stillet os for at hjælpe jer med at skabe en perfekt basis garderobe fyldt med styles, som man kan bruge år efter år. Perfekt til at afhjælpe en ud fra enhver kommende tøjkrise.  

En basis garderobe er, som navnet hentyder en garderobe fyldt med basic tøj. Dette kunne for eksempel være t-shirtsbluserstriktrøjerjeansbukserleggingskjolernederdele osv... Det handler bare om at finde klassiske varianter, klassiske mønstre og neutrale farver. At opbygge en tidløs garderobe er faktisk blevet ret populært. Dette skyldes et større behov for kvalitetstøj, man tænker mere på bæredygtigheden, samt man vil gerne spare penge på tøjforbruget. For ja, man sparer altså en hel del penge ved at opbygge en basis garderobe på sigt. Det lyder måske indviklet, men egentlig kræver det ikke det helt store arbejde. Alt du skal gøre er at finde et fornuftigt udvalg af basic styles i god kvalitet, hvorpå du kan bruge dit tøj om og om igen... men det hjælper vi selvfølgelig med. 

Shop neutrale farver 

Neutrale farver er altafgørende for en basis garderobe. Vi ved at farverne skifter sæson til sæson, og derfor kan man hurtig købe sig fattig i alverdens fede farver. Helt generelt handler basic tøj om købe tøj i farver som sort, hvid, grå og navy - Altså farver som man kan bruge til alt slags tøj, og farver som man altid kan bruge uanset sæson. På denne måde sørger garderoben for, at du altid kan mixe og matche dit tøj på kryds og tværs, hvorved du har et utal af muligheder for outfits. - Smart ikke?  

Når det er sagt, behøver man ikke at smide alt sit nuværende tøj ud og kun gå i neutrale farver. Det handler bare om at gå efter de farver, som man ved man får brugt. Så hvis du elsker grøn eller hvis blå bare er lige dig, så skal du helt sikkert også inkludere disse farver i din garderobe.  

Shop tøj som du bruger 

Der er ingen grund til at have nederdele liggende, hvis du aldrig går i dem. Basis tøj handler om at have det tøj som man egentlig bruger. En god anbefaling er at finde 5-7 stykker af hver type og på den måde opbygger du en garderobe som for eksempel består af 5 striktrøjer, 5 bluser, 5 par bukser, 5 kjoler og måske 5 nederdele. Her skal man ikke være den store statistikker for at regne ud, at du allerede nu har rigtig mange muligheder for at lave forskellige outfits. Du har måske endda flere muligheder end før, selvom du havde mere tøj. Det vil sige at du egentlig spare på forbruget, men mulighederne er flere. 

Husk at basic behøver ikke at være kedeligt. Du kan sagtens være elegant, klassisk og klar til fest, med basic styles.  

Undgå den skiftende mode 

Vi ved at der udkommer 4 kollektioner om året, hvorpå der kommer nye trends sæson efter sæson. Dette fylder klædeskabet hurtigt op og du derfor efter kort tid måske ikke bryder dig om dine køb mere. Af denne grund er det derfor en rigtig gode ide at gå efter klassiske styles og god kvalitet.  

Vi har været lidt inde på det før, men det er oplagt at gå efter styles som du VED at du bruger. Det kan for eksempel være, at du altid går i hvide skjorter. Hvide skjorter er nemme at style og du kan lave et utal af forskellige outfits. Skjorter er derfor en god ting at have i klædeskabet, hvis du bruger dem om og om igen. Få evt. inspiration til, hvordan du netop styler en hvid skjorte her.

Pieces Basic styles 

Pieces har været super gode til at lave en fast basis kollektion, hvor du kan købe alle de nødvendige, styles til en fremragende basis garderobe. Her indgår der bukser, toppe, skjorter, jeans, blazere og meget mere. Fælles for alt tøjet er, at det kan styles på kryds og tværs. Vi anbefaler derfor, at du tjekker udvalget af Pieces basic styles ud og ser om der eventuelt er en basic del, som kan binde din garderobe mere sammen.