Gode råd til køb af regntøj

En lille guide til køb af regntøj

Gode råd til køb af regntøj!

Har du også svært ved, at finde ud hvad du skal kigge efter når du skal handle regntøj til dit barn?  Hos MollyogMy har vi forsøgt at lave en lille guide over, hvad du skal være særlig opmærksom på :-)

Håber du kan bruge det :-)

By Lindgren - Little Balder - Navy

By Lindgren - Little Runa - Old Rose

By Lindgren - Little Runa - Dusty Purple

Tekniske specifikationer

Vandsøjletryk

Når vi sender vores børn i dagpleje, børnehave eller skole ønsker vi at de holder sig varme og tørre hele dagen. Derfor anbefaler vi, at du kigger efter hvilket vandsøjletryk, som regntøjet har. Vandsøjletryk er en teknisk defination der antyder hvor vandtæt regnsættet er. Vandsøjletrykket beskriver, hvor mange millimeter vand én kvadratcentimeter af et stof kan modstå.

Til brug i vuggestue, børnehave eller skole, hvor vores børn ofte er meget udenfor, anbefaler vi et sæt regntøj med et vandsøjletryk på mindst 8000 mm.

Åndbarhed

Udover vandsøjletrykket er det også vigtigt, at kigge efter, hvor åndbart regntøjet er. De fleste af os, husker følelsen af, at være kold og fugtig efter en cykeltur. Da vores børn ofte leger og bevæger sig ude i flere timer er det vigtigt, at sveden kan transporterer sig væk fra kroppen.

Regntøjets evne ift. åndbarhed måles i den tekniske definition g/m2/24h.  Vi anbefaler at kigge efter regntøj, hvor man får omkring 3000g/m2/24h. Derudover er det en god ide, at undersøge om produktet har små lufthuller, som gør at sveden kan transporteres væk fra kroppen.

Tapede søm

Vi anbefaler at du tjekker om dit barns regntøj har tapede søm, som er en ekstra påsætning på regntøjet. Tapede søm gør regntøjet endnu mere regntæt.

Hvad er PU regntøj

Regntøj laves oftest i Polyester eller i Polyurethan(PU). Der er ingen tvivl om, at PU regntøj er det regntøj som er allermest vandtæt. PU regntøj er et meget kraftigt materiale som føles som gummi. PU regntøj er ikke nært så åndbart som regntøj i polyester. Regntøj i polyester er mere blødt og smidigt end regntøjet i PU.

 

Kig nøje efter detaljerne

Nedenstående forslag er detaljer som du kan kigge efter, når du shopper regntøj til dit barn.

  • Seler
  • Reflekser
  • Aftagelig hætte
  • Stropper ved fødderne

Hvordan skal du pleje dit regntøj

Først og fremmest skal du tjekke om regntøjet skal vaskes eller om du kan nøjes med at tørre det af.  I stedet for at vaske det for ofte, bruger jeg en våd klud og tørre sættet af. Dette er dog ikke altid dette er nok. For at passe så godt på regntøjet som mulig, kan du følge nedenstående steps:

  • Vask kun regntøjet med special indkøbt vaskemiddel. Dette er for at regntøjets imprægnering ikke ødelægges.
  • Brug aldrig skyllemiddel

WHEAT REGNTØJ

Wheat - Charlie Regntøj - Dark Powder

Wheat - Charlie Regntøj - Chacarol

Wheat - Charlie Regntøj - Eggplant

Vi håber du kan bruge vores lille guide her og få inspiration af det lækre regntøj :-)

Kærlig hilsen

Luise <3