Guide til hvordan du finder de perfekte jeans

Vi har nok alle ét perfekt par jeans derhjemme, som vi bruger om og om igen.. For det er jo kun dem der sidder perfekt. Vi bruger dem hver gang vi vil have jeans på, mens de andre støver til i klædeskabet. At finde rundt i jeansjunglen kan være noget af et show. Det er i hvert fald følelsen man kan sidde tilbage med, hver gang man mangler et par nye jeans... men så er det jo godt, at der er hjælp at hente.  

At finde ''the perfect jeans’’ handler alt sammen om pasform og størrelse. Drømmen er at finde de perfekte bukser ligesom i filmen ‘’4 veninder og 1 par jeans’’. Her har fire piger med forskellige kropsstørrelser fundet et par jeans de alle kan passe. Skiftevis låner det ene par jeans mellem hinanden, hvorpå alle får lov til bære det helt perfekte par jeans. Vi ville ønske at vi kunne få fat i det jeans, men vi må nok erkende, at vi ikke har fundet dem endnu.. Derfor kan man ikke altid gå ud fra, at hvad der sidder godt på ens veninder, sidder nødvendigvis ikke altid lige så godt på en selv. 

Når man skal finde et par gode jeans, skal man først og fremmest kigge på sin kropsform, benlængde og størrelse. Kvinder med en længere overkrop, anbefaler vi ofte de højtaljede bukser, som syner benene længere, hvilket giver et flatterende fit. Kvinder med længere ben, har ofte lettere ved at bære lavtaljede bukser eller bukser med bootcut. Men alt handler også om stil og smag. Du skal derfor gå efter den type jeans, hvor du føler dig behagelig. Nogle elsker løse mom-jeans og andre kan ikke gå én dag uden et par stramme jeans. Husk dog at jeans ofte udvider sig, når man går i dem. Du kan derfor roligt vælge et par jeans, som sidder lidt til den stramme side.  

Hvilke bukser skal jeg vælge? 

De fleste jeans passer de til de heldige langbenede kvinder. Det gør også, at de har et lidt bredere jeansvalg af vælge imellem. Derfor kan de være med på alle typer jeans, som vi har med her i guiden. 

Lige meget kropstype, vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at finde de perfekte jeans. Det er faktisk ikke så svært, som man nok først gik og troede. Hvis du allerede nu kender din kropsform, så kan du roligt læse videre her.  

Højtaljede jeans 

Højtaljede jeans er et godt valg til dig, som gerne vil syne dine ben længere. Faktisk kan alle kropsformer gå efter disse bukser, da de flatterer de kvindelige former. Vær dog obs på, at højtaljede bukser findes i forskellige varianter i forhold til fit omkring ben og ankler. Dette kan du læse mere om længere nede. 

Find blandt andet flotte højtaljede bukser fra Co’couture. 

Mom jeans 

Hvad er mom jeans? - Mom jeans er højtaljede bukser, som sidder stram om taljen og bagdelen, mens benene er lige hele vejen ned. Bukserne her har været det foretrukne jeansvalg blandt kvinder de sidste par år, og det forstår vi godt. Egentlig flattere mom jeans de fleste kropsformer, da de netop sidder flot omkring taljen og giver længere ben, hvortil bagdelen markeres. Du kan derfor have et par jeans på, som sidder løst ved benene, men samtidig flatterer kroppen.  

Især kvinder med lavere ben, bør gå efter denne model, da benene ofte er cropped, hvilket igen syner benene længere. Har du lidt former, bør du heller ikke være bange for at hoppe ud i modellen, da bukserne nok skal flattere dine former.  

Pieces er super seje til mom jeans. Du kan derfor finde et bredt udvalg her.  

Bootcut jeans 

Hvad er bootcut jeans? - Bootcut jeans er tilbage og det er virkelig fedt! Du kender bukserne på deres lige og slanke form, hvor omkredsen af buksebenene bliver bredere længere ned mod anklen, fordi der netop skal være blads til en støvle. Bukserne er perfekte til dig med former omkring hofterne og lårene. Dette giver et perfekt look, som fremhæver dine naturlige former på bedst mulig vis. Har du korte ben, kan buksen her også være et rigtig god valg til dig, da benene ofte syner længere, når buksebenene går ned over dine sko.  

Igen er Pieces og Global Funk, et super godt sted at kigge efter bootcut.  

Leggings og stramme jeans 

Stramme jeans med en høj talje og slim fit, passer perfekt til dig med timeglas figur. Disse jeans vil fremhæve din talje og flattere dine former på et utrolig smuk facon. Dog kan de fleste kropsfigurer bære et flot stramt par jeans. Global Funk er rigtig gode til stramme jeans, så du kan roligt tjekket udvalget ud fra dem.

Leggins, har lidt samme princip, men på grund af stretch, holder de ikke på formerne, men giver plads til bevægelighed. De er derfor perfekte til dig med lange ben og slank krop. Nu tænker du måske ‘’Hvorfor er leggings på jeanslisten’’, jo det er de fordi, at jeans også kommer i en snydeform gennem leggings. Altså leggins der ligner jeans. - Smart og behageligt. Det er derfor slut med stramme jeans der klemmer rundt om maven og som er umulige at bevæge sig i.  

Pieces har udgivet Pieces jeggings, som er den perfekte kombi mellem et par jeans og leggings.  

Nu har vi hjulpet dig lidt med, hvilke jeans du bør vælge ud fra din kropstype, men i sidste ende handler det jo også om stil og smag. Du skal derfor vælge det par jeans, som du føler dig behagelig i. Vi håber dog, at du er blevet lidt tryggere i processen om at finde dit næste par yndlingsjeans.