På med stiletterne – Find de rigtige hæle for dig!

Ud i det blå med stiletter på... Det er måske ikke helt sådan, sangen oprindeligt lyder, men det passer jo meget godt. Det er snart sommer og sol, hvilket også er lig med en masse festligheder, og når man siger fest, siger man automatisk også stiletter.

Mange forbinder stiletter med en høj tynd hæl, som kun de erfarne kvinder kan traske rundt i, hvilket vi faktisk synes er lidt ærgerligt. Vi tager hatten af for de kvinder, der kan gå i de spinkle stiletter en hel dag, men sandheden er, at vi er mange kvinder som ikke kan. Den største fejl er dog at tro, at du ikke kan gå i stiletter, for det er faktisk ikke rigtigt.  

Stiletter kommer nemlig i mange forskellige højder og hæletyper og det gør, at alle kan være med på stiletbølgen. Læs derfor med her og lær de forskellige stiletter at kende.  

Pump vs. Stiletter 

Først må vi lige have forskellen på en pump og stilet. Faktisk kendetegner en pump en lukket stillet, dvs. lukket hæl og tå, og hertil er skoen som oftest med en lav hæl. Stiletter derimod, kan både være åbne og lukkede, men hælen er oftest lidt højere. Så vi forstår godt, hvis du har været i tvivl, men husk på at en pump er lav og lukket.  

Hvilken stillet skal jeg gå efter? 

Først og fremmest skal du kende til, hvilken type stillet du kan holde ud at gå i. Øvelse gør mester, men det er ikke meningen at man skal pine sig selv. Er du i tvivl, så anbefaler vi altid at gå med en lav eller bred hæl, som giver mere støtte. På denne måde sikrer du, at du kan gå i skoen en hel dag. 

Men der er faktisk flere faktorer der spiller ind end bare hælen. Skoens form har også en betydelig rolle. Faktisk så kan en stillet med ankelrem eller stropper over foden hjælpe til et mere behageligt fit, netop fordi skoen sidder bedre fast på foden. Du skal derfor ikke bekymre dig om at holde skoen på foden. 
Selve spidsen på stiletten har også betydning for, hvor behagelig du synes stiletten er. Der er ingen tvivl om at en spids stillet er super elegant, men er man ikke vant til spidse sko, er det nok ikke den du skal starte med at springe ud i, da de oftest kan klemme lidt om foden til start.  

Nøglen til en god stillet kan vi altså ikke komme udenom er komfort. 

Stiletter med en bred hæl 

Stiletter med brede hæle er som tidligere nævnt, en super god højhælede sko, fordi den giver en god støtte. Du skal derfor ikke bekymre dig om at holde balancen.  

Style derfor en stilet med bred hæl til en smuk sommerkjole eller kjoler til bryllup.  

Stiletter med en lav, tynd hæl

Skal vi stige lidt i sværhedsgraden, så finder du her enten en super flot sandal med hæl eller en lukket pump. Er du ikke helt trænet i de høje hæle endnu, eller skal du have stiletten på en hel dag, så er denne højhælede sko super god. Du får stadig en elegant sko, men den lavere hæl gør skoen meget mere behagelig.  

Style de små hæle med en smuk lang kjole eller et flot jakkesæt.  

Stiletter med en høj, tynd hæl 

Er du en af de erfarne kvinder, så går du sikkert også efter den høje stillet. Den er super elegant og sexet, men man kommer heller ikke sovende hertil. Sådan en hæl passer bare godt til de formelle begivenheder. Style den derfor med en flot festkjole.

Tag derfor dine yndlingsstiletter på og vær ikke bange for at springe ud i det. Stiletter er for alle!