Hvilken kjole skal jeg vælge som gæst til et bryllup?

Det kan være en vanskelig opgave at finde ud af, hvad man som kvindelig bryllupsgæst skal og må vælge at iføre sig. I nogle tilfælde har brudeparret en dresscode man kan læne sig op ad, andre gange står du på egne ben, og må helt selv se dig ud af, hvad der er anstændigt, smukt og samtidig behageligt at hoppe i. Hvis du er en af dem der kan få grå hår over at vælge den helt rigtige kjole, får du her nogle tips og tricks til, hvilke kjoler vi synes er helt oplagte til et bryllup, samt hvilke traditioner og regler der sandsynligvis ikke må overtrædes, når vi snakker dresscodes.

Hvilke kjoler passer til bryllup?

Inden du går alt for godt i gang med at udtænke det helt store outfit til et bryllup, kan det være en god ide at tage et ekstra kig på indbydelsen. I flere tilfælde ønsker brudeparret nemlig en speciel dresscode til deres bryllup.

Den mest klassiske dresscode, som vi kan komme i tanke om til et bryllup, er galla. Hvis du er blevet inviteret til et bryllup, hvor dresscoden er galla, vil det for kvinden betyde lange elegante kjoler, pallietkjoler eller smukke satinkjoler, som er perfekte til at skabe et klassisk og feminint look. Denne form for kjole findes i et hav af farver og print, men også forskellige prislejer, alt efter hvilket budget du ligger inde med. Er blevet inviteret til et bryllup med galla som dresscode, bør du helt sikkert overveje at tjekke brands ud som: Neo Noir og Karmamia, der begge ligger inde med de fineste lange og elegante satinkjoler, i både prisvenlige og lidt eksklusive priser.

Noget andet der er begyndt at blive mere og mere populært indenfor bryllupper, er en casual dresscode. En casual dresscode, er ikke ens betydende med at du skal dukke op i jeans og t-shirt, men at du har lidt mere frit spil inden for de fine festkjoler. Er du inviteret til et varmt sommerbryllup, kunne en casual kjole være en af de lækre kjoler fra Ravn Ravn, der både sprudler af varme farver, lækre snit og materialer.

Som nævnt kan der være forskel på, hvilket budget man har sat af til sig selv, og sin påklædning. Nogle kvinder kan godt lige at gøre lidt ekstra ud af et bryllup, og købe sin kjole i en finere kjoleforretning, eller brudesaloner hvor der også tit findes kjoler til gæsterne. Hvis du ikke er helt oppe i denne prisklasse, findes der også webshops, som for eksempel os (Molly&My.dk), der har et kæmpe udvalg af kjoler der er superfine til bryllup.

Hvilken farve må man have på?

Med et bryllup medfølger en masse traditioner og regler, som efter brudeparrets ønske kan håndhæves eller ses let på. En af de mest kendte traditioner, er dog reglen om de forbudte farver! Der er altså et par farver, som er et no-go at troppe op i, når vi snakker bryllupper, og hvis du undgår nedenstående tre farver, er du meget godt kørende:

  1. Hvide kjoler: Den mest kendte, og nok også vigtigste regel. Det er som udgangspunkt kun bruden der må bære hvid til et bryllup. Det kan derfor også være en fordel at holde sig fra lyse creme farver, eller andre farver som ligger sig op af, for at ikke at ligne bruden for meget.
  2. Sorte kjoler: Normalt forbinder man sort med sorgens farve, og er mest en farve man bruger i forbindelse med begravelser. Når vi snakker kærlighedsfester, som et bryllup, kan det derfor være en god ide at undgå denne farve. Hvis du alligevel ikke er en, som er til så meget farve, kan du med fordel finde en sort kjole med lidt print, og style den med nogen smykker, så den bliver lidt mere festlig.
  3. Røde kjoler: I traditionens ånd, symboliserer den røde farve, at man er gommens elskerinde, eller at du ønsker at forføre ham. Noget man som gæst helst gerne vil undgå, kunne jeg forestille mig. I nyere tid er det dog blevet lidt mindre ”forbudt”, så hvis du har fundet den perfekte røde kjole, kan du være heldig at bruden er okay med det.  

Find et kæmpe udvalg af kjoler til bryllup hos Molly&My.